WAT IS GOALCHA?

 

Om GOALCHA te kunnen spelen ben je niet afhankelijk van sporthallen, sportvelden en hun lijnen of speciale oppervlakten. GOALCHA kun je binnen en buiten spelen, bijvoorbeeld op schoolpleinen, straat, in parken, op speelpleinen, het strand, eigenlijk overal. Alles wat je nodig hebt is een GOALCHA bal. Iedereen kan meedoen, onafhankelijk van leeftijd, geslacht, motorische en technische vaardigheden. Er zijn geen voorwaarden betreft persoonlijke mogelijkheden, ervaring met handbal, lengte of kracht. Scheidsrechters en coaches om de wedstrijd te begeleiden zijn niet aanwezig. Iedereen kan meedoen met GOALCHA. Communicatie, gelijkheid, respect en fair play zijn de kernwaarden van het spel. Gebruik de GOALCHA bal in een makkelijke en ongecompliceerde omgeving, de deelnemers kunnen al spelend hun zelfvertrouwen vergroten en balgevoel ontwikkelen. GOALCHA is onderverdeeld in twee categorieën, het spel GOALCHA Streethandbal en de GOALCHA activities.

GOALCHA activities De GOALCHA activities bestaan meestal uit oefeningen, jongleren en verschillende uitdagingen met de GOALCHA bal. Hoe kan ik, en hoe kunnen we, actief aan de slag met de omgeving waar geen goed of fout is. Het doel is om zoveel mogelijk balcontacten te maken en daarbij het zelfvertrouwen te vergroten evenals het balgevoel. Daarnaast zal de oog-hand-coördinatie en de individuele vaardigheden van elke speler verbeteren door de activiteit. Door motivatie en plezier in het spel met de GOALCHA bal zullen de technische vaardigheden, met name voor de verschillende manieren van passen, schoten en schijnbewegingen,  van alle spelers verbeteren.

GOALCHA Street Handball GOALCHA Street Handball heeft alle moeilijke elementen uit het gewone handbal verwijderd en tegelijkertijd inspiratie opgedaan bij andere straat sporten zoals Streetbasketball. Hier zijn de eenvoudige regels van het spel.